Kultúra

Fiatal rendezők részére hirdetett pályázatot a kolozsvári magyar színház

Fiatal rendezők részére hirdetett pályázatot a Kolozsvári Állami Magyar Színház. A részletes előadásterveket június végéig várják.

2017.02.01 03:30MTI

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a pályázat által az intézmény lehetőséget kíván biztosítani a pályájuk kezdetén álló fiatal alkotóknak arra, hogy a színház társulatával, professzionális keretek között hozzanak létre előadásokat.

Mint írják, a pályázat lehetőséget teremt a majdani nyerteseknek, hogy friss, eredeti, korszerű, a társulat és repertoár szempontjából releváns alkotásokkal járuljanak hozzá a színház művészeti célkitűzéseinek megvalósításához.

A pályázatra 35 év alatti, rendező szakot végzett vagy éppen rendező szakon mesteri képzésen részt vevő, Romániában élő rendezők jelentkezhetnek egy legfeljebb tíz oldalas, részletes előadástervvel. Műfaji és tematikai megkötés nincs.

A benyújtott pályázatokat a színház vezetőiből és felkért szakemberekből álló zsűri értékeli. A legjobbnak ítélt három projektet a következő két-három évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színház megvalósítja. A pályázatokat június 30-ig várják, az eredményhirdetést szeptember 15-re ígéri a színház.

A közleményben kiemelik, hogy Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatát Románia egyik legerősebbjeként tartják számon. Csapata rendszeresen bővül fiatal alkotókkal, és ez a generációk közti tapasztalatcserét és a szakmai kontinuitást segíti elő. A színház hosszú távú stratégiájának része a fiatal alkotók bevonása, és az új alkotógenerációkkal való folyamatos együttműködés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.