Gyász

Otthonában őrzi felesége hamvait Gábor Zsazsa férje

Otthonában őrzi a felesége hamvait tartalmazó urnát Gábor Zsazsa férje, Frédéric von Anhalt herceg.

2017.01.13 18:41MTI

Tagadja azonban a vádakat, melyek szerint "túszul ejtette" volna a hamvakat, és a decemberben elhunyt, magyar származású hollywoodi filmdíva végakarata ellenére tartaná őket magánál. "Ez az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok" - mondta a férfi.

"Megtartottuk a templomi szertartást, majd hazavittem az urnát, ami normális dolog. A kandallópárkányon áll" - nyilatkozta a People magazinnak.

Edward Lozzi, a színésznő egykori sajtósa, egyben a színésznő szintén elhunyt lánya, Francesca Gábor Hilton képviselője azonban úgy véli, a hamvakat december 30-án, közvetlenül a templomi szertartás után el kellett volna temetni a West Wood Memorial Park temetőben.

A várttal ellentétben azonban szerdán nem érkeztek meg a hamvak. "Nem csak arról van szó, hogy az ő kívánsága volt, hogy ott temessék el, de a parcella már készen áll, és mind a testvére, Éva Gábor, mind Francesca ott van már eltemetve" - fejtette ki Lozzi.

Gábor Zsazsa testvére, Éva 1995-ben halt meg, Conrad Hiltonnal közös lánya, Francesca pedig 2015-ben. A színésznő másik testvére, Magda 1997-ben hunyt el.

Lozzi szerint von Anhalt így akar bosszút állni rajta és Gábor Zsazsa azon ismert barátain, akik nem jelentek meg a herceg által rendezett temetésen. "A templom nem telt ma meg, mert rossz volt az időzítés" - fogalmazott az online közvetített szertartáson az özvegy. Hozzátette: a meghívottak közül többen nem jelentek meg, mert elutaztak az ünnepekre a városból - vagy mert meghaltak.

A szertartás végén Frédéric von Anhalt a felesége urnáját beletette egy kutyahordozó táskába - állítása szerint Gábor Zsazsa kedvencébe - és elhagyta vele a templomot.

Az özvegy egyébként tagadja, hogy Lozzi valaha felesége sajtósa lett volna. "Ez az ember sohasem volt sajtós, valami bolond lehet, én nem tudom, ki ő" - idézi őt a People.

Frédéric von Anhalt még decemberben úgy nyilatkozott, hogy Budapesten temetik el Gábor Zsazsa hamvait a Beverly Hills-i gyászszertartás után.

Frederic von Anhalt herceg elmondta, hogy felesége még szeretett volna szülővárosába, Budapestre utazni. Gábor Zsazsa már korábban kapott magyar útlevelet, és magyarországi rokonaival régóta tartották a kapcsolatot.

A magyarországi utazáshoz azonban Gábor Zsazsának segítségre lett volna szüksége, mert kerekesszékhez volt kötve 2002-es autóbalesete óta. Egyetlen lánya, aki második házasságából, Conrad Hiltontól született, ellenezte az utat, mert attól tartott, hogy anyja soha nem fog visszatérni az Egyesült Államokba.

Gábor Zsazsa december 18-án, 99 évesen hunyt el szívinfarktusban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.