Programajánló

A tízezredik látogatót várják a Műcsarnok jubileumi kiállítására

A kiállításon Munkácsy Mihály, Hans Makart, Jan Matejko, Alfons Mucha, Rippl-Rónai József és kortársaik csaknem 200 munkáját tekintheti meg a közönség.

2017.01.08 05:30MTI

A tízezredik látogatót várják szombaton a Műcsarnok alapításának 120. évfordulója alkalmából látható kiállításra, amely Az első aranykor címmel az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét mutatja be - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója a műsorban elmondta, a tízezredik látogatót egyebek mellett a kiállítás katalógusával, egy - kiállításokra, színdarabokra, zenei és filmes eseményekre felhasználható - hat alkalmas gyűjtőjeggyel, valamint egy üveg borral köszöntik.

Az igazgató közölte, a kiállítás - amely körülbelül másfél hónapja nyitott, és még március 12-ig látható - várakozásaik szerint a látogatócsúcsot fog dönteni. A kiállításon Munkácsy Mihály, Hans Makart, Jan Matejko, Alfons Mucha, Rippl-Rónai József és kortársaik csaknem 200 munkáját tekintheti meg a közönség.

A Műcsarnok történetéről Szegő György elmondta, az 1860-as években néhány tucat magyar festő kezdeményezte, hogy a millenniumi ünnepségekre egy európai szinten is kiemelkedő kiállítócsarnok épüljön. A Műcsarnokot végül 1896. május 4-én Ferenc József király nyitotta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.