Tragédia

Meghalt Leia hercegnő

Carrie Fisher 60 éves volt.

2016.12.27 19:27ma.hu

Carrie Fisher egy Londonból Los Angelesbe tartó járaton kapott szívrohamot péntek délután, a TMZ celebportál értesülései szerint már a repülőn újra kellett éleszteni. Szemtanúk beszámolója szerint a színésznőnek leállt a lélegzése, a repülőn utazó orvos és egy ápoló végzett rajta lélegeztetést és szívmasszázst. Állapota napokig válságos volt, majd kedden reggel eltávozott. Carrie Fishert 60 éves volt, a Star Wars-filmek sztárjaként, Leia hercegnő 1977-es megformálása óta ismerte a világ. A nézők az űreposz tavaly bemutatott, Az ébredő Erő című hetedik részében is láthatták a híres szerepben.

Carrie Fisher Beverly Hillsben született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Nagyszülei apai ágon oroszországi zsidó bevándorlók voltak. A hetvenes években debütált színpadon, majd 1977-ben aratott sikert a filmvásznon, amikor a Csillagok háborúja című filmben először alakította Leia hercegnőt Mark Hamill és Harrison Ford oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.