Gyász

Meghalt George Michael

53 éves korában, otthonában halt meg a kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző.

2016.12.26 07:28ma.hu

Elhunyt George Michael énekes-dalszerző, a Wham együttes egykori tagja. Az énekest ötvenhárom évesen, otthonában, békében érte a halál.

Lapértesülések szerint a mentők vasárnap délután 13 óra 42 perckor szálltak ki az énekes Oxfordshire-i, Goringban lévő házához. A rendőrségi jelentés nem ír gyanús körülményekről a halálesettel kapcsolatban. Arról nem szól a közlemény, hogy mi okozta az énekes halálát. Az viszont tény, hogy néhány éve több koncertjét is elhalasztották, mivel tüdőgyulladással Bécsben kórházba került. Utána azt nyilatkozta, hogy az sem volt biztos, hogy túléli a betegséget, az orvosoknak gégemetszést kellett alkalmazniuk, hogy szabaddá tegyék a légutakat.

December elején még arról szólt egy bejelentés, hogy George Michael új albumon dolgozik a Naughty Boy művésznevű dalszerző-producerrel. Pályatársa, Elton John az Instagramon fejezte ki, hogy letaglózta a hír, hogy elveszítette barátját, a legkedvesebb, legnagylelkűbb művészt.

A Georgios Kyriacos Panayiotou néven, Londonban született énekes karrierje során 100 millió albumot adott el, két Grammy-díjat kapott. A Wham nevű zenekart a 80-as években alapították iskolai barátjával, Andrew Ridgeley-vel, és a korszak sztárzenekarává váltak. Georga Michael ezt követően kezdett szólókarrierbe, amely még mesésebben sikerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.