Elismerés

Lőrincz Szilvia és Mikics András kapta az év belsőépítésze díjat

Lőrincz Szilvia és Mikics András érdemelték ki a 2015-ös év belsőépítésze díjat a budapesti Kreinbacher Tasting Salon - Palazzo Dorottya és a somlóvásárhelyi Kreinbacher-birtok rekonstrukciójával.

2016.12.18 00:30MTI

A Laki Péter által 1998-ban alapított elismerést idén tizennyolcadik alkalommal adták át csütörtökön a Pesti Vigadóban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Lőrincz Szilvia és Mikics András a két különböző feladatot úgy oldotta meg, hogy a munkák enteriőrjei kifinomult eleganciát, korszerűséget és humán karaktert képviselnek. Különösen bravúros a budapesti Dorottya Salon, amely egy egészen kisléptékű tér, de modernsége mellett is együtt tud működni az épülettel - olvasható a tájékoztatóban.

A zsűri külön kiemelte és dicséretben részesítette Tildi Bélát a Pécsi Klinika rekonstrukciójáért, valamint Kiss Dánielt és Tóth Pétert, a körmendi Batthyány Örökségközpont fogadóépületének és színházának belsőépítészeti munkájáért.

A díjazottak az aranyozott bronz emlékplakett mellett Finta Józseftől, a zsűri elnökétől és az alapítótól, Laki Pétertől, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatójától egymillió ötszázezer forintos jutalmat vehettek át.

Az év belsőépítésze elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda az előző év általa kiemelkedőnek tartott, különleges tervezői értékkel bíró belsőépítészeti munka tervezőjének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.