Ünnep

Vegyünk könyvet automatákból?

Az innovatív ötlet a csomagautomaták elvén alapul.

2016.12.11 07:37ma.hu

A BOOK24 könyváruháztól mostantól már nem csak online módon, hanem egyedülálló könyvautomatáikon keresztül is vásárolhatunk, amelyek jelenleg az Auchan Budaörsnél, a Westend City Centerben, a Corvin Plazában és a Lurdy Házban találhatók meg. Ezekben ingyenesen átvehetők az internetes rendelések, sőt, az automatákban elhelyezett könyvekből akár a helyszínen is vásárolhatunk.

Az innovatív ötlet a csomagautomaták elvén alapul, azonban ebben a formában valóban különleges. A BOOK24 egy szegedi céggel közösen fejlesztette ki a rendszert, amit a tapasztalatok alapján folyamatosan tökéletesítenek. Az újítás szerzői, szakmai és vevői oldalon is pozitív fogadtatásra talált.

A könyvautomaták jelenléte megoldást jelenthet azoknak az internetes vásárlóknak, akiknek eddig gondot jelentett, hogy milyen címre rendeljék csomagjukat, otthon lesznek-e vajon, ha érkezik a futár. Az automaták a bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor rendelkezésre állnak, és a megrendelt könyvcsomagokon kívül mindig a legújabb sikerkönyveket is megtalálják bennük a vásárlók. Ha kifelejtettük valamit a rendelésünkből, itt a csomag átvételekor azt is megvásárolhatjuk.

A BOOK24 munkatársai folyamatosan figyelik a vevői igényeket, és ez alapján alakítják a kínálatot. Az automaták online összeköttetésben vannak a központtal, így a készlet csökkenése, kifogyása esetén azonnal – akár naponta többször is – feltudják tölteni a könyvkészletet.

A vásárlás nagyon egyszerű, a kezelőfelületen kiválasztjuk a könyvet, a központi egységen történő fizetés után egy lift megy el érte az automatában, majd elhozza a kiadó nyíláshoz. A fizetés a helyszínen csak bankkártyával lehetséges, az internetes rendeléseket viszont nem tudjuk az automatáknál fizetni, ezeket előre kell kifizetnünk a rendelés feladásakor.

A BOOK24 regisztrált online vásárlói ingyenesen vehetik át az automatákból a köteteket, 14 óráig leadott rendelés esetén akár már másnap is! A BOOK24.hu 6900 Ft érték feletti rendelés esetén egyébként is ingyenesen szállít, így azonban akár egy vagy két kötetet is futárköltség nélkül megkaphatunk.

Jelenleg 34 különböző című kötet fér el az automatákban, azonban a technológia képes nagyobb automata kezelésére is, így a későbbiekben akár 102 cím is árusítható lesz.
A BOOK24.hu oldalán történő regisztrációval automatikusan hűségkártyát is kaphat a felhasználó, amelyek a vásárlások után folyamatosan növekvő kedvezményeket biztosítanak a vevők számára, ezek pedig az automatákba történő rendelések esetén is számítanak majd. A GLS-csomagpontokba természetesen ezek után is kérhető majd csomag, de mindazok, akik gyakran járnak az Auchan Budaörs, a Westend, a Corvin Plaza vagy a Lurdy Ház környékén, nyilván örömmel próbálják ki majd ezt a magyarországi könyvpiacon egyedülálló újdonságot. December hónapban a vásárlók a helyszíneken minden délután és hétvégén segítséget is kapnak a vásárlásnál az ott lévő munkatársaktól, hogy megismerkedjenek az automaták működésével és zökkenőmentes legyen a vásárlás.

Bár komoly fejlesztés van az automaták mögött, esetenként előfordulhatnak kisebb technikai fennakadások.Ilyen esetekben a BOOK24 ügyfélszolgálatán szükséges jelezni a hibát, amelyre munkaidőben azonnal reagálnak a munkatársaik. A BOOK24 garanciát vállal arra, hogy a vevőket nem érheti kár, ha bármilyen probléma adódik – akár anyagilag, akár a termék eljuttatását tekintve – rendelkezésre állnak a megoldásban.

Hamarosan pedig újabb szolgáltatással bővül a kínálat, készül egy rendelési felület, amelynek segítségével a könyvautomatánál több mint 25 000 könyvből tudunk majd rendelni akár saját címünkre, akár az automata átvételi lehetőségeit kihasználva. Az automatából feladott rendelések esetén a BOOK24 24% kedvezményt fog biztosítani a teljes kínálatra! Alig várjuk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.