Programajánló

Ismét dupla Amadinda-Presser koncert szilveszterkor

A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét dupla szilveszteri koncertet tart az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor.

2016.12.06 04:30MTI

A produkciót - amelynek idén a Hot Jazz Band a vendége - 19 órától és 22 óra 45 perctől is bemutatják december 31-én a Zeneakadémia nagytermében - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Tizenhatodik alkalommal tart közös szilveszteri koncertet az Amadinda és Presser Gábor. A műsor első részében a hagyományokhoz híven a legnépszerűbb darabok hangzanak el a zenekar repertoárjából, az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje tölti ki.

Már az újévben egy Strauss-polkával folytatják, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor, illetve a tradicionális dzsesszt játszó Hot Jazz Band; a produkció az erre az alkalomra áthangolt LGT-számokkal ér véget.

Az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor együttműködése több mint negyedszázados, először 1989-ben a Zeneakadémián a Drum Street Blues bemutatója alkalmából léptek együtt színpadra. A darabot Presser Gábor kifejezetten az ütőegyüttesnek komponálta. 1992-ben az Amadinda, az LGT és a Trio Stendhal közös lemezt készített Zörr címmel.

Az elmúlt években számos vendég lépett fel az Amadinda-Presser szilvesztereken, közöttük volt 2005-ben Marton Éva, 2013-ban Falusi Mariann, 2014-ben Karácsony János vagy tavaly Rúzsa Magdi.

Az idei szilveszter alkalmából jelenik meg az Amadinda-Presser szilveszteri emlékkönyv, amely fotókkal, koncertműsorokkal, kottarészletekkel, jegyzetekkel vezeti végig az olvasót a 2001 utolsó napja óta tartó sorozaton és CD-mellékletet is tartalmaz. A könyvben az elmúlt tizenöt év szilveszteri vendégeinek rövid írásai is olvashatóak. A könyvet Vető Gábor tervezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.