Programajánló

Saint-Saëns-remekművek csendülnek fel a Zeneakadémián

Saint-Saëns-fantáziák és -versenyművek szólalnak meg Vigh Andrea hárfaművész, Várdai István gordonkaművész, Szabadi Vilmos hegedűművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának előadásában, Vajda Gergely vezényletével december 14-én a Zeneakadémián.

2016.11.28 04:30MTI

A koncert első részében - amelyben a hárfa a főszereplő - két eredeti fantázia hangzik el, amelyeket szólóhárfára, valamint hegedűre és hárfára komponált a francia zeneszerző. A Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével előadott művet Saint-Saëns hárfaversenye követi - közölték a szervezők az MTI-vel.

Vigh Andrea, aki a Zeneakadémia rektoraként is rendszeres közreműködője a magyar hangversenyéletnek, idén a Prima Primissima Díj egyik jelöltje. A hárfaművész ezzel a koncerttel zárja 3 részes sorozatát, amely a Remekművek 3 tételben címmel olyan közreműködőket vonultatott fel az elmúlt évben, mint a Kelemen Vonósnégyes, Drahos Béla és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A 2016-os MVM Koncertek-sorozat záróhangversenyének második felében Várdai István gordonkaművész előadásában az Allegro apassionato és az a-moll gordonkaverseny szólal meg. Várdai István a világ legismertebb zenei versenyein ért el kimagasló sikert: a moszkvai Csajkovszkij verseny 3. helye után megnyerte a Genfi Nemzetközi Gordonkaversenyt, ahonnan a közönségdíjat is elhozta, majd a müncheni ARD-verseny győztese lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.