Programajánló

Osztrák, amerikai és magyar kortárs műveknek ad otthont a BMC

Osztrák, amerikai és magyar kortárs művek hangoznak el a Budapest Music Center (BMC) december 4-i és 5-i koncertjein egy osztrák trió és az UMZE Kamaraegyüttes közreműködésével.

2016.11.28 03:30MTI

A Trio 3:0 - Eva Steinschaden (hegedű), Alexander Vavtar (zongora) és Detlef Mielke (cselló) - az idén 90 éves Friedrich Cerha osztrák zeneszerző kompozíciói mellett Franz Schubert és Antonín Dvorák egy-egy jól ismert művét is előadja december 4-én - közölte az intézmény az MTI-vel.

A kortárs zenéé lesz a főszerep december 5-én is az UMZE Kamaraegyüttes jóvoltából, Rácz Zoltán vezényletével. A koncert első felében David Lang műve mellett Julia Wolfe darabjának magyarországi bemutatója hallható. A koncerten Csalog Gábor Requiem-fordítások egy távoli ország nyelvéből, valamint Vidovszky László Notturno című szerzeménye szólal meg, közreműködik Balog József zongoraművész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.