Gyémánt

Elkelt a Szerelem tükre - kicsit olcsóbban, mint várták

Azért az ötmilliárd forintnak megfelelő összeg is "egészséges értéknek" számít a gyémánt piacon.

2016.11.16 19:08MTI

A Christie’s keddi genfi ékszerárverésén 17,5 millió svájci frankért (ötmilliárd forintért) kelt el a Miroir de l’Amour (Szerelem tükre) fantázianevű, darabonként több mint ötvenkarátos, gyöngyalakú gyémánt fülbevaló, amiért előzetesen jóval magasabb árat vártak a szakértők.

A Magnificent Jewels (Csodálatos ékszerek) elnevezésű svájci aukción akadt még olyan darab, amelynek licitje némi csalódással zárult, de összességében csaknem 97 millió svájci frankért (28 milliárd forintért) keltek el a meghirdetett tételek.

A Szerelem tükre (AFP)

A D-színű (víztiszta), hibátlan kategóriába sorolt Miroir de l'Amour árát az aukció előtt 20-30 millió svájci frankra becsülték. A kalapács végül 17,57 millió svájci franknál csapott le. Az aukciót vezető Rahul Kadakia elmondta, hogy bár nem érték el a becsült alsó összeget sem, a karátonkénti ár a mai piaci körülmények között "nagyon egészséges érték volt".

A keddi nap másik sztárját, egy 9,14 karátos, gyöngyalakú, rózsaszín gyémántgyűrűt 18,2 millió svájci frankért (5,26 milliárd forintért) vette meg egy ázsiai vásárló. A gyűrűért előzetesen 16-18 millió svájci frankot vártak a Christie's szakértői.

A további tételek közül a francia Van Cleef & Arpels kereskedőházból kikerült rubint és gyémánt karkötő 1,31 millió svájci frankért (379 millió forintért) talált gazdára. Mivel a becsült ár több mint kétszereséig folyt a licitharc, a vásárlást végül taps fogadta a genfi Four Seasons Hotel des Bergues szállóban megrendezett aukción.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.