Nobel-díj

Bob Dylan nem megy Stockholmba

Bob Dylan nem megy el a Nobel-díjak december 10-én Stockholmban esedékes átadására.

2016.11.16 17:26MTI

Az amerikai énekes - az irodalmi kategória idei kitüntetettje - kedden levélben közölte erről szóló döntését a díjat odaítélő Svéd Akadémiával.

Az intézmény szerdai tájékoztatása szerint a levélből kiderült, hogy a 75 éves zenész szerette volna személyesen átvenni a Nobel-díjat, de más kötelezettségei sajnos nem teszik ezt lehetővé. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy rendkívül megtisztelőnek tartja a kitüntetést.

A világhírű énekes a Svéd Akadémia szerint új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset, ezzel érdemelte ki az elismerést, amelyet hagyományosan december 10-én, a díjat alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján adnak át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.