Csak a színész beszélhetett

Brad Pittet beengedték Kínába - igaz, kérdezni nem lehetett tőle

A filmbemutató sajtótájékoztatóján csak a színész beszélhetett, az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

2016.11.15 03:30MTI

Brad Pitt, aki több mint húsz éve bemutatott Hét év Tibetben című filmje miatt hosszú ideig nem utazhatott Kínába, hétfőn negyven percig osztogatta az autogramokat Sanghajban rajongóinak legújabb produkciójának promócióján.

A hollywoodi filmsztár arra is lehetőséget kapott a kínai hatóságoktól, hogy szigorúan kordában tartott keretek között húszperces sajtóértekezleten találkozzon újságírókkal.

Pitt az ázsiai országban a jövő héten a mozikba kerülő Szövetségesek című filmjének beharangozására érkezett Kínába.

A kínai kormány annak idején a Hét év Tibetben című film miatt haragudott meg Pittre. A színész az 1997-ben készült filmben egy osztrák férfit alakított, aki közeli barátságba kerül a fiatal dalai lámával. A kínai vezetésnek nem tetszett, ahogy a filmben a himalájai régiót “elnyomó” kínai uralmat ábrázolták.

A sanghaji sajtóértekezleten egy moderátor kérdezte Pittet, aki a főhőst alakítja a Szövetségesek című második világháborús romantikus drámában. Az újságírók nem tehettek fel kérdést a színésznek. Pedig a hollywoodi sztár megjelenése nagy érdeklődést keltett, különösen a feleségétől, Angelina Jolie-tól való válása miatt.

Pitt egyébként a Kínából való kitiltása óta már járt az országban, két éve elkísérte párját, Jolie-t, aki Demóna című filmjét reklámozta, ám Pitt jelenlétét akkor nem verték nagy dobra.

A Szövetségesek című filmet november 23-tól játsszák Kínában, az Egyesült Államokban és néhány európai és ázsiai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.