Film

Lepipálták Jack Reachert

Tyler Perry Boo! A Madea Halloween című horrorvígjátéka nagyobb közönséget vonzott az észak-amerikai mozikba, mint a szintén a hétvégén debütáló új Tom Cruise-akciófilm.

2016.10.24 10:16MTI

A Boo! A Madea Halloween című filmre 27,6 millió dollárért (7,8 milliárd forintért) fogytak a jegyek Amerikában és Kanadában, a Jack Reacher: Nincs visszaút című produkció így a második helyre szorult 23 millió dolláros (6,5 milliárd forintos) bevételével a kasszasikerlistán.

A második helyen debütált (EPA)

Madea néni, akit maga Perry alakít, harmadszor tért vissza a mozikba, és úgy tűnik, hogy a nézők megkedvelték a humoros karaktert. “Tyler Perry egy mozisztár, egy mogul. A Madea-karakter évek óta jól teljesít a kasszáknál, az új film remekül kombinálja Madea népszerűségét és Halloween-témát közvetlenül az ünnep előtt” – értékelte Paul Dergarabedian boxoffice-elemző.

Tom Cruise Jack Reacher-folytatása a Paramount filmstúdióban született. Bár az akciófilm nem éri el a Mission Impossible-sorozat sikerét, a második Reacher-epizód jóval erősebben kezdett a jegypénztáraknál, mint az eredeti produkció, 2012 karácsonyán. Az első Jack Reacher-mozi világszerte 218,3 millió dolláros bevétellel zárta forgalmazását.

A folytatást Edward Zwick rendezte 60 millió dolláros (17 milliárd forintos) költségvetésből, ami a jelek szerint hamarosan meg is térül, hiszen a forgalmazása első hétvégéjén a nemzetközi piacon is 31 millió dollárt (8,7 milliárd forintot) keresett a film.

A hétvége harmadik kasszasikere a Quija: A gonosz eredete című kis költségvetésű horror volt, amelyre 14,1 millió dollárért (4 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A könyvelő című, Ben Affleckkel forgatott thriller a negyedik helyet szerezte meg 14 millió dollárral (3,97 milliárd forinttal), az ötödik pedig A lány a vonaton című thriller lett 7,3 millió dollárral (2 milliárd forinttal).

A hétvége két meglepetése a Moonlight című dráma és Michael Moore új dokumentumfilmje volt Észak-Amerikában. A Moonlight című filmet, amely egy Miamiban felnövő fekete fiatalemberről szól, mindössze négy moziban kezdték forgalmazni, de a teltházas vetítésekre összesen 414 ezer dollárért (117 millió forintért) fogytak el a jegyek. A filmet a még ismeretlen Barry Jenkins rendezte. Dergarabedian szerint igazi Oscar-gyanús alkotás, amely most már az “egész díjszezonban ott lesz mindenki radarernyőjén”.

A Michael Moore in TrumpLand két moziban több mint 50 ezer dolláros (14,2 millió forintos) bevételre tett szert péntektől vasárnapig. Az Oscar-díjas dokumentumfilmes az amerikai elnökválasztási küzdelembe szállt be a filmmel Donald Trump ellenében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.