Programajánló

Fenyő László csellistával nyit a Pannon Filharmonikusok Müpa-sorozata

Vivaldi, Schumann és Richard Strauss művei szólalnak meg Fenyő László gordonkaművész és a Pannon Filharmonikusok előadásában november 11-én a Müpában.

2016.10.23 07:30MTI

A Müpa-sorozat nyitó estjén Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere nem csupán dirigensként áll a közönség elé, hanem Fenyő Lászlóval közösen Vivaldi g-moll versenyművét is előadja - közölte a zenekar az MTI-vel.

Antonio Vivaldi több mint huszonöt csellóversenyt írt, de a hangversenyen elhangzó concerto az életmű egyetlen két csellóra komponált darabja.

Ezt követően Schumann 1850-ben befejezett a-moll gordonkaversenye szólal meg Fenyő László előadásában. A mű egyedülállónak számít Schumann munkásságában, ugyanakkor szervesen illeszkedik a szerző 1845 és 1853 között keletkezett concertóinak sorába.

A zenekar Richard Strauss két művével zárja az estet. Igazi ínyencségnek tekinthető a zeneszerző egyik legsikeresebb operájának, Az árnyék nélküli asszonynak a hazai koncerttermekben ritkán hallható instrumentális változata, amelynek Strauss a szimfonikus fantázia alcímet adta. Utolsóként a komponista Till Eulenspiegel vidám csínyjei című szimfonikus költeményét hallhatja a közönség.

A Pannon Filharmonikusok november 11-én indítják el 2016/2017-es Müpa-sorozatukat Budapesten. A Pannon-bérlet első hangversenyén Fenyő László visszatérő szólistaként lép színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.