Programajánló

Bezerédi Zolán Esterházy-estje látható a Gödör Klubban

Bezerédi Zoltán estje látható pénteken a Volt egyszer egy Kaposvár című sorozat részeként a Gödör Klubban. A színművész előadása Esterházy Péter szövegei alapján készült.

2016.10.21 03:30MTI

A Gödör Klub Volt egyszer egy Kaposvár című sorozata az 1980-as évek legendás kaposvári színházának alkotóit szólaltatja meg.

A Spicc Stúdióban látható előadásban részletek hangzanak el Esterházy Péter Harmonia caelestis és A Kékszakállú herceg csodálatos élete című szövegeiből - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Esterházy Harmonia caelestis című műve szövegdarabokat, családtagokat, hagyományokat kelt életre. "Két részből áll, melybe az európai történelem minden fontos és igen sok lényegtelennek tűnő, megtörténtként tanult és kitalált eseménye belefér" - olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, az estet az író halála óta most először tűzik műsorra.

Bezerédi Zoltán 1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt 2002-ig, ekkor szerződött a Katona József Színház társulatához, ahol már korábban is játszott. Több jelentős, országos ismeretséget hozó alakítás mellett sikeres rendező is. Sokoldalúságát jelzi, hogy több darabban koreográfusként is közreműködött és foglalkoztatott filmszínész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.