Programajánló

Időutazás a Gödörben: Happy Dead Band-, Puszi- és Csókolom-koncert

Egyfajta időutazás részese lehet a közönség október 29-én a fővárosi Gödör Klubban. A nyolcvanas-kilencvenes évek és a jelen közötti kapocsként fellép a Puszi és a Csókolom együttes, az ef Zámbó Happy Dead Band pedig régi Bizottság-számokat fog játszani.

2016.10.20 02:30MTI

Az estet nyitó, a jelent képviselő Puszi zenekar után a kilencvenes évek egyik meghatározó zenekara, a Csókolom lép színpadra. A zenekar meghatározó egyénisége az érzékeny fotós, filmes, szövegíró, énekes Ujj Zsuzsa - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Mint írták, a Csókolom közel állt az angolszász underground és rock and roll női előadói (Nico, Patti Smith) világához: a nyers, hol rockos, hol reggaes, hol balladás hangzás szolgál alapul Ujj Zsuzsa melankolikus vagy felkavaróan dühödt szövegeihez.

Az estet záró ef Zámbó Happy Dead Band ezúttal a legendás Bizottság együttes dalaiból válogatta műsorát. Az 1979-ben alakult és mindössze hét évig létezett Bizottság tagjai - köztük ef Zámbó István, Wahorn András és feLugossy László - a szentendrei Vajda Lajos Stúdió autodidakta képzőművészei közül kerültek ki. Szabadidő-zeneként határozták meg a maguk műfaját és a nyolcvanas évek ellenkultúrájának meghatározó zenekarává váltak.

A műfaji, művészeti határok áthágásával a Bizottság olyan produktumot hozott létre, amely ellenállt az ideológiailag terhelt hivatalos kánon elvárásainak, és máig hatóan új irányt szabott az alternatív kultúrának. ef Zámbó István a több mint harminc éve létező ef Zámbó Happy Dead Banddel most előveszi a régi Bizottság-dalokat, és meglepetésvendégekkel adja azokat elő.

A koncertek után Dj Donaldrágó válogat a nyolcvanas, kilencvenes évek zenéiből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.