Filmajánló

Clint Eastwood rendezi a Szomáliában elrabolt segélymunkásnő történetét

Clint Eastwood rendezi azt a filmet, amely a Szomáliában öt éve elrabolt segélymunkásnő, Jessica Buchanan történetéből készül.

2016.10.13 04:30MTI

Buchanan és férje Impossible Odds címmel Anthony Flacco író közreműködésével publikálta memoárjait, amelynek megfilmesítési jogát a Warner Bros. szerezte meg. A forgatókönyvet Brian Helgeland írta, Flacco és Sharlene Martin pedig a film társproducerei lesznek - közölte a The Wrap filmes portál.

Buchanan 2011 októberében Szomáliában dolgozott, amikor egy kollégájával együtt fegyveresek elrabolták és 93 napig tartották fogva. Egy különleges katonai egység szabadította ki őket, megölve minden fegyveres őrzőjüket.

Eastwood már számos megtörtént eset hőséről forgatott filmet. Az Amerikai mesterlövész című munkája, az amerikai hadsereg leghalálosabb mesterlövészéről, Chris Kyle-ról világszerte 547 millió dolláros jegyeladást ért el, és 2014-ben az lett a legnagyobb bevételű film Észak-Amerikában.

A rendező legutóbbi, Sully című filmje, amely a Hudson folyón kényszerleszállást végrehajtó pilótáról, Chesley Sullenbergerről készült Tom Hanks főszereplésével, szintén kasszasikernek ígérkezik. Hanks az alakításáért már elnyerte a Hollywoodi Filmdíjat, amelyet november 6-án adnak át Los Angelesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.