Fesztivál

Budapestet jelképező női arc került a Nagydiófa utca egyik falára

Egy Budapestet jelképező női portrét festett a Nagydiófa utca egyik tűzfalára egy orosz street art művész a Színes Város Budapest Fesztivál keretében.

2016.10.06 05:30MTI

A VII. kerületi Nagydiófa utca egyik épületének 240 négyzetméteres falfelületére Andrej Adno orosz művész készített a város és a víz kapcsolatát szimbolizáló festményt - közölték a szervezők az MTI-vel.

A alkotó elvontabb stílusban közelítette meg a fesztivál idei egyik fő hívószavát, a város és a víz tematikát: a város figurális megjelenítése helyett annak megszemélyesítését választotta, így a mű a városlakók sokszínűségét fogja össze egy női alakban. A lány Budapestet jelképezi, a fiatal, pulzáló lendületet, a ruháján tükröződő Dunával.

Az eddigi falakhoz hasonlóan a felület most is először hőszigetelést kapott, utána készült el rá a nagyszabású festmény.

Andrej Adno jelenleg Vilniusban él és egy applikációk fejlesztésével foglalkozó startup cége van. Művészeti iskolát végzett, de a festés számára elsősorban kikapcsolódást, meditációt jelent. Alkotásai Oroszország mellett a világ számos pontján megtalálhatók, többek között New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban, Berlinben, Stockholmban és Barcelonában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.