HP-saga

A Harry Potter-sorozat októberben egy hétre visszatér néhány IMAX-moziba

A rendkívüli HP-maratont a Legendás állatok és megfigyelésük című produkció megjelenése elé időzítette a Warner Bros. filmstúdió.

2016.10.04 22:30MTI

A teljes Harry Potter-filmsorozatot vetítik október közepén egy hétig az IMAX-hálózat válogatott mozijaiban - értesült a Variety.com

A rendkívüli Harry Potter-maratont a Legendás állatok és megfigyelésük című produkció megjelenése elé időzítette a Warner Bros. filmstúdió. A november 18-án debütáló film a Potter-saga előzményfilmjeként készült el, a főszerepét Eddie Redmayne alakítja.

A nyolc Harry Potter-filmet október 13-tól láthatják a nézők válogatott IMAX-mozikban az Egyesült Államokban és Európában is. A sorozat első két alkotását, a Harry Potter és a bölcsek köve és a Harry Potter és a titkok kamrája című epizódokat először vetítik IMAX-filmszínházakban.

Az egyhetes vetítéssorozat keretében a Legendás lényekből is láthatnak majd részleteket a nézők, Los Angelesben és Londonban pedig az új produkció szereplői is megjelennek a közönségtalálkozókon.

A Harry Potter-filmekre mindeddig 216 millió dollárért (60 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők világszerte az IMAX-mozikban. A nyolc film teljes mozis bevétele pedig globálisan 7,7 milliárd dollárra (2123 milliárd forintra) rúg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.