Mozi

Huszonnégy film bemutatóját tartják a 11. római filmfesztiválon

A versenyfilmek között van Andrzej Wajda Powidoki (Emlékképek) című műve, Michele Placido 7 Minuti című alkotása, Barry Jenkins Moonlight című filmje, amely Monda szerint a mustra egyik legjobban várt alkotása.

2016.10.01 04:30MTI

Huszonhat nemzet 44 filmjét mutatják be a 11. római filmfesztiválon, 24 alkotásnak a mustrán lesz a premierje - jelentette be pénteken Antonio Monda művészeti igazgató.

Az október 13. és 23. között zajló filmmustra programjában 11 alkotás versenyez a fődíjért, amelynek nyerteséről hagyományosan a közönség fog dönteni. A versenyfilmek között van Andrzej Wajda Powidoki (Emlékképek) című műve, Michele Placido 7 Minuti című alkotása, Barry Jenkins Moonlight című filmje, amely Monda szerint a mustra egyik legjobban várt alkotása.

"A filmek válogatásánál két feltételt tartottunk szem előtt, a különféleséget és a minőséget" - hangoztatta a művészeti igazgató.

A rendezvényen részt vesz mások mellett Tom Hanks, Meryl Streep, Juliette Binoche és Roberto Benigni, a rendezők közül Oliver Stone, Bernadrdo Bertolucci.

Tom Hanks életműdíjat vehet át a nyitónapon, és közönségtalálkozót is szerveznek vele, amelyen a fesztivál művészeti igazgatójával, Antonio Mondával beszélget pályafutásáról. A mustrán a színész 15 filmjét is levetítik retrospektív válogatás keretében.

A száz éve született Gregory Peck tiszteletére október 18-án a felújított Spanyol lépcsőnél felállítandó filmvásznon levetítik a Római vakáció című 1953-ban forgatott klasszikust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.