DM

Ősrégi Depeche Mode-felvételt talált egy brit fodrász

Robin Neale a zenekar egyik első koncertjét tartalmazó magnótekercset fedezte fel takarítás közben.

2016.09.30 15:46MTI

"1980-ban fodrásztanuló voltam és essexi fellépéseik alkalmával sokszor én csináltam meg a srácok haját a Crocs éjszakai klub mosdójában. Egy ilyen este a dj felvette a koncertjüket a keverőpultról és odaadta nekem a tekercset" - idézte fel Robin Neale a szalag történetét az Electronic Beats magazinban.

A kiváló minőségű felvétel mindössze néhány hónappal a Depeche Mode megalakulása után készült. A most digitalizált anyagon szerepel például a Just Can't Get Enough egy kezdetleges változata, valamint több darab a korai koncertrepertoárból, köztük az Addiction, a Television Set, a Tomorrow's Dance, a Reason Man.

Eljátszották továbbá a Gerry And The Pacemakers I Like It című slágerének feldolgozását, akárcsak olyan, ma már jól ismert saját dalokat, mint az Ice Machine, a Radio News vagy a Photographic.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.