Mozi

Jon Favreau rendezi Az oroszlánkirály játékfilmváltozatát

A Disney-rajzfilm, amely 1994-ben debütált Roger Allers és Rob Minkoff rendezésében, világszerte 968,8 millió dollárt keresett a stúdiónak. Azóta Tony-díjas musical is készült belőle, amelyet hatalmas sikerrel játszanak a Broadwayn.

2016.09.29 05:30MTI

A Disney filmstúdió Jon Favreaut bízta meg Az oroszlánkirály játékfilmváltozatának elkészítésével - értesült a Variety.com.

Favreau korábban sikerrel frissítette fel A dzsungel könyvét is. A felújítás akkora sikert aratott, hogy már a folytatás is előkészületben van.

A Vasember és a Vasember 2. rendezője úgy tervezi, hogy Az oroszlánkirály játékfilmes felújításában - akárcsak A dzsungel könyvében - nem szerepelnek majd élő vadállatok. A film főhősét is digitális technikával teremtik meg.

A Disney igyekszik minél több animációs klasszikusát modernizálni: A Szépség és a Szörnyeteg vagy a Hamupipőke is hús-vér szereplőkkel jelenik majd meg a filmvásznon.

Az oroszlánkirály, amely 1994-ben debütált Roger Allers és Rob Minkoff rendezésében, világszerte 968,8 millió dollárt keresett a stúdiónak. Azóta Tony-díjas musical is készült belőle, amelyet hatalmas sikerrel játszanak a Broadwayn.

A Disney valószínűleg a játékfilmben is megtartja a klasszikussá vált rajzfilm zenéjét, amely Tim Rice és Elton John dalaival vált halhatatlanná.

A dzsungel könyve 2. és Az oroszlánkirály bemutatásának tervezett dátumait még nem hozták nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.