Zene

A Virtuózok adnak koncertet a Papp László Budapest Sportarénában

A második évad versenyzői és az első széria nyertesei erre az estére készült darabokkal, közös produkciókkal lépnek színpadra.

2016.09.29 01:30MTI

A nagyszabású koncert blokkokból áll majd, amelyek egymásra építkeznek - mondta el a gálaest szerdai nyilvános próbáján Kovács Zalán László tubaművész, zenei vezető Budapesten.

A műsorban többek között Boros Misi és Nagy Krisztina Brahms 5. Magyar táncát, Demeniv Mihály és Veér Lili Vivaldi Négy évszakának Nyár tételét szólaltatja meg - fűzte hozzá.

Molnár Levente operablokkot ad elő Kele Brigittával és Németi Menyhért Gergellyel, valamint a fiatal döntős énekesekkel, Mészáros Leventével, Sárközi Xéniával és Nagy Zsófiával.

Fellép továbbá Kökény Tamás, Váradi Gyula, Holozsai Eszter, Jakab Roland Attila, Gyöngyösi Ivett, Tóth Máté, Jónás Dániel, Abouzahra Mariam, Abouzahra Amira, Kelemen Gáspár, Kiss Benedek Máté, Patkós Mariann, Patkós Maja, Váradi László, Boateng Kármen Stephany, Szüts Apor, Wendler Enikő, Bácsy-Schwartz Zoltán, Székely Anna Lilla, Oláh Ernő, Bánkövi Bence Balázs és Mohai Viola.

A koncert zenei hátterét a MÁV szimfonikusok adják Meskó Ilona vezényletével, vendégkarmesterként részt vesz Kesselyák Gergely. A színpadi rendezésről Novák Péter gondoskodik.

Molnár Levente nemcsak fellép a Virtuózokkal október 15-én, hanem Artstart4You Egyesülete - amelynek egyik legfontosabb célkitűzése a klasszikus zene és a fiatalok támogatása -, ötszáz erdélyi vendéget hívott meg a koncertre. Tavaly az ő támogatásával valósult meg egy koncertsorozat Székelyföldön, emellett a második széria versenyzői közül sokan érkezhettek Csíkszeredából és környékéről, hiszen a helyi válogatók megszervezésében is ő nyújtott segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.