Mozi

Steve McQueen bosszúálló özvegyekről forgatja a 12 év rabszolgaság utáni első filmjét

Az angol rendező a Widows (Özvegyek) című 1983-as brit minisorozatot ülteti át a vászonra azonos címmel.

2016.09.28 23:30MTI

Bosszúálló özvegyekről, vélhetően Viola Davisszel az egyik főszerepben forgatja a 12 év rabszolgaság utáni első filmjét Steve McQueen.

Az angol rendező a Widows (Özvegyek) című 1983-as brit minisorozatot ülteti át a vászonra azonos címmel. A forgatókönyvet a Holtodiglant jegyző Gillian Flynn és McQueen írja.

Csakúgy, mint a Lynda La Plante krimiíró műve alapján készült kétévados széria, a film is négy fegyveres rablóról szól majd, akiket megölnek egy balul elsült akcióban. Özvegyeik bosszút akarnak állni és be akarják fejezni a melót a férjektől hátramaradt jegyzetek alapján. A Variety című filmes lap keddi információja szerint Viola Davis minden bizonnyal az egyik feleséget játssza majd a filmben.

A Widows lesz Steve McQueen első játékfilmje a 12 év rabszolgaság óta, amely 2014-ben megkapta a legjobb filmnek, a legjobb női mellékszereplőnek és a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat. A rendező a hírek szerint nemrég fejezte be a Codes of Conduct című sorozat próbaepizódját az HBO számára, a Devon Terrell, Helena Bonham Carter és Rebecca Hall főszereplésével készülő projekt azonban most a háttérbe szorult a Variety szerint, hogy McQueen minden energiáját az új filmjére tudja fordítani.

A produkcióhoz Jennifer Lawrence-t is igyekeztek megnyerni, az Oscar-díjas színésznő azonban más munkái miatt nem tudott benne szerepet vállalni.

A The Guardian című brit lap szerint a rendező Paul Robeson fekete bőrű színészről, énekesről és polgárjogi aktivistáról is filmet akar forgatni. Eredetileg ez lett volna a második filmje az Éhség után, de akkor még nem állt rá készen - mondta.

Viola Davis legközelebb Denzel Washington oldalán lesz látható a mozikban a máris Oscar-esélyesnek kikiáltott Fences című filmben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.