Programajánló

Bérházkoncertet ad a Soharóza a Paloma dizájnudvarán hétfőn

Egy budapesti bérházban ad koncertet Közös képviselet címmel a Soharóza nevű alternatív kórus, az előadásba az előzetesen regisztrált közönséget is beleszövik.

2016.09.26 03:30MTI

A társulat egymás után két koncertet is ad a dizájnboltoknak is helyt adó, de lakóházként funkcionáló patinás Kossuth Lajos utcai Paloma művészudvarban.

Az előadás koncepcióját a darabot író és rendező Szilvay Máté egy bérházi lakóközösségre alkotta meg a Kiss Ákos médiadizájner házfalakra vetített vizuáljával szoros harmóniában. A koncert különlegessége, hogy az alkotók az előzetesen regisztrált közönséget is beleszövik az előadás anyagába - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Közös képviseletet két teltházas előadással mutatták be tavaly októberben egy V. kerületi, Molnár utcai bérházban, és az idei Ördögkatlanon is nagy érdeklődés övezte az ott részleteiben megismételt műsort.

A produkcióban a Soharóza énekesei jellegzetes bérházi figurákat, hétköznapi embereket formálnak meg, és saját tapasztalataikból vagy mások tipikusnak vélt frusztrációiból, konfliktusaiból, vágyaiból áll össze a kórus és a ház egyszeri története.

Az előadás sokszínű zenei anyagában megtalálható a kortárs minimalista kompozíció, a sanzon, a bolgár népdal és a szanszkrit mantrák; az elhangzó prózai szövegek hol egy régi pártlapból, hol egy kortárs költőtől vagy akár a Wikipédiáról származnak.

A Soharózának volt már koncertje erőműben, törökfürdőben és barlangban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.