Kultúra

A magyarországi Limelight csoport produkciója nyerte a bukaresti épületvetítési fesztivált

A fesztivál keretében több mint 30 ezer néző jelenlétében vetítették le a magyar, román, spanyol, orosz, montenegrói és török vizuális művészek négy és fél perces produkcióit a bukaresti parlament épületére.

2016.09.26 00:30MTI

A magyarországi Limelight fényfestészeti alkotócsoport produkciója nyerte a román fővárosban szombaton késő este tartott iMapp Bucharest virtuális épületfestési fesztivált - jelentette vasárnap az Agerpres hírügynökség.

A fesztivál keretében több mint 30 ezer néző jelenlétében vetítették le a magyar, román, spanyol, orosz, montenegrói és török vizuális művészek négy és fél perces produkcióit a bukaresti parlament épületére. Az iMapp Bucharest zsűrijét a prágai, genfi, genti, helsinki és berlini épületvetítési fesztiválok művészeti vezetői alkották. A Limelight csoport Interconnection című produkciója mind a zsűri, mind pedig a közönség díját megszerezte.

A fesztivál idei témája a "párbeszédek" volt. A vizuális művészek által megalkotott háromdimenziós mozgóképek a bukaresti parlament több mint 20 ezer négyzetméteres felületén keltek életre. Az óriási felület megvilágítására 104 nagy teljesítményű vetítőt használtak, melyek működését számítógép hangolta össze.

A Bukarest önkormányzata által harmadszor megrendezett iMapp Bucharest fesztivált az Agerpres hírügynökség a világ egyik legjelentősebb épületvetítési fesztiváljának minősítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.