Tévé

Mind a hatvan hungarikumot bemutatja a közmédia vasárnap

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című Szent Mihály-napi műsor keretében lesz látható.

2016.09.21 23:37MTI

Mind a hatvan hungarikumot bemutatja a közmédia vasárnap, az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című Szent Mihály-napi műsor keretében - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Siklósi Beatrix elmondta, hogy mivel nagyon sok a hungarikum, nem tudják az összeset ugyanakkora súllyal megjeleníteni, azonban célul tűzték ki, hogy mindegyikre irányuljon valamennyi figyelem.

A hungarikumok közé nemcsak tárgyak és eszközök tartoznak, hanem természeti tájak is, például Pannonhalma. De Puskás Öcsi szellemi hagyatékát szintén idesorolják - hangsúlyozta a főszerkesztő.

Siklósi Beatrix tájékoztatása szerint nyolc-tíz helyszínről jelentkezik be a közmédia vasárnap, egyebek mellett Hollókőről, Békéscsabáról, Gyuláról, Pannonhalmáról és a Fertő-tájról.

A műsort az M1 aktuális csatornán és a frissen indult M5-ön is követni lehet majd - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.