Programajánló

Új kamarakoncert-sorozatot indít a Pécsi Tudományegyetem

Új kamarakoncert-sorozatot indít a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK), az első estet kedden tartják a kar zeneművészeti intézetének Liszt-termében, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

2016.09.21 03:32MTI

A sorozat nyitányaként Herpay Ágnes fagottművész ad szólóestet, zongorán közreműködik Huszics Ibolya - közölte a művészeti kar az MTI-vel.

Közleményük szerint a tizenegy alkalmat számláló őszi koncertsorozat célja olyan rendkívüli produkciók megismertetése, amelyekre a baranyai megyeszékhely "kiemelkedő zenekultúrája mellett is csak ritkábban nyílik lehetőség". Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamaradarabok kerülnek műsorra szonáta- és dalestek, valamint kamarazenekari estek formájában.

Az estekre a művészeti kar nemzetközi hírű, Liszt- és Kossuth-díjas, művészeit, a felnövekvő művészgeneráció képviselőit, valamint világhírű külföldi művészeket is meghívnak - írták, hozzátéve, hogy a most induló őszi sorozat egyfajta felvezetés lesz, majd 2017-ben indítják el a világhírű külföldi művészeket is felvonultató teljes jövő évi sorozatot.

A koncerthelyszínről szólva kiemelték, hogy a mintegy kétszáz fő befogadására alkalmas Liszt-terem kiváló lehetőséget biztosít a közvetlen, személyes intimitást igénylő műfajok és a kisegyüttesek bemutatására is.

Az őszi koncertsorozat keretében fellép mások mellett Lukács Gyöngyi szopránénekes, az In Medias Brass Quintet és a Magyar Kamarazenekar. Szerzői estet szentelnek az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Tillai Aurél zeneszerzőnek, illetve a japán Sapporoi Otani Egyetem és a PTE MK Zeneművészeti Intézet hallgatói is adnak közös koncertet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.