Programajánló

Nemzetközi zománcművészeti kiállítás nyílt a debreceni Tímárházban

A Zománcművészeti Alkotóműhely több ezer darabos anyagából 31 művész 57 alkotását mutatja be a Debreceni Művelődési Központ a Tímárház-Kézművesek Házában.

2016.09.17 23:26MTI

Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója a péntek délutáni megnyitón hangoztatta, hogy ünnepelni gyűltek össze, mert 10 éve volt ilyen magas színvonalú zománcművészeti kiállítás utoljára a városban.

A tárlatot megnyitó Mátrai-Nagy Andrea Bíborka méltatta a kecskeméti Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyt, amely nemzetközi ismertségét azzal vívta ki, hogy 32 éve megszakítás nélkül működik. A hagyományteremtő céllal megrendezett kiállítással minél szélesebb körben szeretnék megismertetni a zománcművességet - mondta az etnográfus.

A tárlat anyagának fő vezérfonala Szent Szűz Mária fájdalma, szenvedése, melynek mozgatórugója a feltétel nélküli szeretet - ajánlotta a szakember a látogatók figyelmébe a hazai és külföldi - orosz, román, bolgár - művészek munkáit.

A kiállítás október 15-ig látogatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.