Filmfesztivál

CineFest - Új kisfilmes és animációs szekció indul

A szekcióban egészen friss, még egyetemista alkotók olyan, Magyarországon unikumnak számító szárnypróbálgatásaival találkozhat a közönség, amelyek már szerepeltek nagy európai filmfesztiválokon, például Cannes-ban vagy Berlinben.

2016.09.05 23:30MTI

CineNewWave néven új kisfilmes és animációs versenyszekció indul az idei Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyet szeptember 9. és 18. között rendeznek meg - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A rendezvény szóvivője, Kókai Nagy Tímea elmondta: a szekcióban egészen friss, még egyetemista alkotók olyan, Magyarországon unikumnak számító szárnypróbálgatásaival találkozhat a közönség, amelyek már szerepeltek nagy európai filmfesztiválokon, például Cannes-ban vagy Berlinben.

A CineFesten vetített filmek túlnyomó része még egyáltalán nem volt látható Magyarországon, a mustrán szereplő alkotások közül sok pedig nem is fog itthon a mozikba kerülni - fűzte hozzá Kókai Nagy Tímea, kiemelve, hogy a fesztivál idei díszvendége Juliette Binoche Oscar-díjas francia színésznő lesz.

Beszélt arról is: évről-évre többen érdeklődnek az ország egész területéről és külföldről is a fesztivál programjai iránt, nagyon sok a teltházas vetítés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.