Jótékonyság

Hajléktalan alkotók fotóiból nyílik kiállítás a Budapest Pontban

A hajléktalanok mindennapjaira, problémáira igyekszik felhívni a figyelmet az a kiállítás, amely hajléktalan alkotók fotóiból nyílik kedden a Budapest Pontban.

2016.08.31 05:30MTI

A My Budapest Photo Project, a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art szervezésében létrejött tárlat a szociális érzékenyítés mellett a hajléktalanság problémájára kívánja ráirányítani az emberek figyelmét - emelte ki a megnyitó előtt tartott sajtóbemutatón Fekete Bernadett, a My Budapest Photo Project vezetője.

Mint elmondta, a kezdeményezés során a szervezők 100 eldobható fényképezőgépet osztottak szét hajléktalan emberek között, akik így saját szemszögükből mutathatták be a várost. Mintegy 2000 fénykép készült, amelyek közül egy nyolctagú szakmai zsűri választotta ki a kiállításon látható 62 fotót.

A projektvezető kiemelte, hogy a legjobb képekre szavazni is lehet, akár a szeptember 18-ig látható tárlat helyszínén, akár online. A közönségnek legjobban tetsző 13 képből egy naptár készül majd, amelynek bevételéből az alkotókat támogatják a szervezők.

A naptárak október 10-től, a hajléktalanság világnapjához kapcsolódva lesznek elérhetők Magyarország mellett Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Kanadában is, ahol több éve zajlik a hajléktalanokat bemutató hasonló kezdeményezés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.