Magyarország halszagú

Suttyomban törölték a Miami Egyetem YouTube-csatornájáról Desmond Child újrahasznosított dalát

A zeneszerző eredetileg az amerikai egyetem sportsikereinek tiszteletére írta a nótát, amit aztán az '56-os emlékév tiszteletére nekünk is elpasszolt.

2016.08.27 09:40ma.hu

A 444.hu szúrta ki, hogy törölték a Miami Egyetem YouTube-csatornájáról azokat a videókat, amelyekben szerepel Desmond Child "In the Steps of Champions" című szerzeménye.

A magyar származású amerikai zeneszerző még 2007-ben írta az egyetem diákjainak sportsikerei előtt tisztelgő dalt, amelyet azóta több iskolai rendezvényen is előadtak. Az ünnepségekről felvételek is készültek, ezeket távolították most el a videómegosztó oldalról. A helyükön most csak egy rövid tájékoztató olvasható, amely szerint a sporthimnuszt egy bizonyos Simons Twin szerzői jogi igénye miatt törölték az oldalról.

A dolognak különös pikantériát kölcsönöz, hogy a Miami Egyetem videóit alig néhány nappal azután szedték le a YouTube-ról, miután megjelent az In the Steps of the Champions újrahasznosított változata, az „Egy szabad országért”, amelyet az ’56-os emlékév tiszteletére mutattak be. A dal mellé (azóta szintén törölt) videó is készült, amelyben mások mellett Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa is szerepel.

screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.