Programajánló

Öt bemutató és női témákkal foglalkozó program is lesz a Radnóti Színház új évadában

Öt bemutatóval, női témákat feszegető kerekasztal-beszélgetésekkel és új tagokkal várja közönségét az új évadban a budapesti Radnóti Színház.

2016.08.27 05:25MTI

A színház szerdai közleménye szerint elsőként ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bulgakov komédiáját Vecsei Miklós átdolgozásában Iván, a rettenet címmel, amelynek premierje október 16-án lesz, majd Csató Kata rendezésében láthatja a közönség november 13-tól a Michael Ende meséje alapján írt, Ofélia árnyszínháza című Kárpáti Péter-darabot.

A libanoni születésű kanadai szerző, Wajdi Mouawad Futótűz című színművét Alföldi Róbert rendezésében január 7-én mutatja be a teátrum, Valló Péter pedig Shakespeare Téli rege című darabját állítja színpadra, amelyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az ötödik bemutató Fehér Balázs Benő rendezése lesz.

A közlemény felidézi, hogy Kováts Adél igazgató, az augusztus 22-i évadnyitó társulati ülésen kifejtette: küldetésének tekinti, hogy a Radnóti olyan 21. századi színház legyen, amely megkerülhetetlen tényezője Budapest kulturális életének, egy nyitott, intellektuális közösségi tér, ahol a 21. század társadalmi problémáival kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.

"A cél olyan előadások létrehozása, amelyek nem csupán magas művészi minőséget képviselnek, hanem megszólítják, felébresztik a közönséget" - emelte ki.

A tartalomhoz igazodva a Radnóti Színház arculata is átalakul hamarosan, valamint új tagokkal is bővült: Lovas Rozi, Sodró Eliza, László Zsolt és Rusznák András csatlakozott idén a társulathoz.

Az igazgató másik célkitűzése volt, hogy a nőket érintő témák és kérdések körét felkarolja, így az évad részévé válik egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött felolvasószínházi sorozat is, amely Szóval címmel elsőként Joanna Owsienko Tiramisu című művét mutatja be szeptember 17-én, a Színházak Éjszakáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.