Opera

Domingo-koncert: érkezési sorrendben történik a helyfoglalás

Az érkezés sorrendjében történik a helyfoglalás Plácido Domingo és vendégei szerdai koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a látogatók a bejáratoknál helyre szóló belépőt kapnak majd.

2016.08.09 11:13MTI

A spanyol sztár és vendégei fellépését a nagy érdeklődésre és a várhatóan kedvezőtlen időjárásra tekintettel helyezték át a Papp László Budapest Sportarénába - közölte az MTI-vel a rendezvényt szervező Müpa.

Az ingyenes koncert 20.30-kor kezdődik, a kapunyitást 19 órára hirdették meg.

A legendás operaénekes kétrészes koncertjének műsorán népszerű operaáriák mellett operett- és musical részletek, valamint a Plácido Domingo "zenei gyökereit" jelentő zarzuelák is felcsendülnek. A közönség Berlioz, Giordano, Gounod, Verdi, Massenet, Rodgers, Loewe, Bernstein, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Erkel Ferenc, Torroba, Vives és Sorozábal műveiből hallhat részleteket.

Az áriaestre ifjú művészek is meghívást kaptak: a Domingo által alapított Operalia énekverseny felfedezettje, Angel Blue és a mester által mentorált washingtoni Ifjú Tehetségek Program résztvevője, Micaela Oeste mellett a magyar szoprán, Pasztircsák Polina, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is fellép. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója hétfőn elmondta: az Aréna azért is kiváló helyszín lesz, mert 12 ezer embert képes befogadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.