Programajánló

Bakáts Feszt - Ferencvárosi Kulturális Fesztivál várja a közönséget augusztusban

Klasszikus zene, opera, tánc, nép- és világzene, valamint könnyűzene is szerepel a Bakáts Feszt - Ferencvárosi Kulturális Fesztivál kínálatában, amely augusztus 25. és 28. között várja a látogatókat négy napon át a Bakáts téren és a Bakáts utcában.

2016.08.07 07:35MTI

Ferencváros legújabb és legnagyobb fesztiválja a nagyszínpadon Carl Orff Carmina Burana című művével kezdődik augusztus 25-én, csütörtökön este. A MÁV Zenekart Strausz Kálmán dirigálja, az est szólistái a Magyar Állami Operaház operaénekesei - Sáfár Orsolya, Horváth István és Szegedi Csaba. A koncerten a Budapesti Stúdió Kórus lép fel - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Augusztus 26-án, pénteken délután az abszurd humor kedvelőit várja Laár András Mi hülyeség, mi nem az?! című estjével, azt követően pedig a Talamba Ütőegyüttes lép színpadra. Az est táncprodukciójaként a Magyar Állami Népi Együttes a Kárpátalján élő népek sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját idézi meg.

Berecz András mesemondó augusztus 27-én, szombaton érkezik a fesztiválra, hogy kedves dalaival, meséivel és tréfáival teremtsen jó hangulatot. Az estét a délszláv népzenei alapokon nyugvó Söndörgő együttes koncertje zárja.

A fesztivál utolsó napján, augusztus 28-án, vasárnap este az operairodalom legismertebb alkotásaiból - Puccini, Rossini, Verdi és Saint-Saëns műveiből - csendülnek fel részletek, a Concerto Budapest fellépésével, Kovács János karmester vezényletével. A koncert szólistái a Magyar Állami Operaház énekesei: Kolonits Klára, Boncsér Gergely és Perencz Béla.

A nagyszínpadi programok után a fesztivál látogatóit a Bakáts utcába várják, ahol a Jazz Színpadon az Oláh Dezső Trió, a Kinczel Trió, Balogh Tomi és Pátkai Rozina is fellép a rendezvény során. A fesztivál ideje alatt az itt található Borutcában az ország neves borászainak borait kóstolhatják meg a vendégek, emellett a hagyományosan megrendezett lecsófőző verseny és kóstoló sem marad el az idei évben sem.

A Jazz Színpadon délelőttönként gyerekprogramok is helyet kapnak: augusztus 27-én, szombaton Mesemalac címmel a Batyu Színház meseműsora, augusztus 28-án, vasárnap Az elvarázsolt fazék, a Magyar Zenés Színház meseműsora várja az érdeklődőket.

A fesztiválról további információ a www.ferencvaros.hu és a www.fmkportal.hu oldalon található meg.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.