Szép alak

Diák Oscar-díjra jelöltek egy magyar filmet

Kis Hajni Szép alak című rövidfilmjét jelölte a Diák Oscar-díjra (Student Academy Awards) az Amerikai Filmakadémia a külföldi film kategóriában.

2016.08.02 13:53MTI

A kategória hét jelöltje közül a nyertes a díjat szeptember 22-én a Samuel Goldwyn Theater-ben veheti át Beverly Hillsben - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

A tavaly készült magyar diplomafilm egy gimnáziumi takarítónőről szól, akinek megtetszik az egyik diák, majd ismerkedni próbál vele. Orsi, a film főszereplője egy szerencsés véletlennek köszönhetően megszerzi kiszemeltje telefonszámát és flörtölni kezdenek sms-ben.

Kis Hajni idén végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán, osztályfőnökei Salamon András és Miklauzic Bence voltak.

A film társírója Daoud Dániel, operatőre Nyoszoli Ákos, hangmérnöke Stark Ervin, vágója Gorácz Vanda, gyártásvezetője pedig Farkas Ádám volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.