Programajánló

Tizenhetedik szezonját kezdte a keszthelyi nyári színház

A kastélypark most szinte pontosan úgy néz ki, mint Festetics Tasziló korában, s ezt még azzal is igyekeztek elérni, hogy a növények kiválasztásánál is törekedtek a korabeli terveknek megfelelni.

2016.07.31 05:30MTI

Már a csütörtök esti nyitóelőadást megelőzően szinte minden jegy elkelt a Keszthelyi Nyári Játékok idei sorozatára, a Centrál Színház Ma este megbukunk című darabjának előadásaira - mondta el a keszthelyi sajtótájékoztatón a teátrum igazgatója.

Puskás Tamás felidézte, hogy a Keszthelyi Nyári Játékok 17. szezonját kezdi meg a Centrál társulata, amely a kőszínház idei évadának legnagyobb sikerű darabját hozta el a Festetics-kastély parkjába. A Londonban tavaly Olivier-díjat nyert vígjátékot a budapesti társulat az elmúlt nyolc hónap alatt "soha nem látott számban", 54 alkalommal játszotta már, s mint azt az MTI kérdésére hozzátette: ez csaknem 25 ezer nézőt jelent.

A Ma este megbukunk című vígjátékot a sikerdarabok esetén szokásos havi négy előadással szemben hat-hét alkalommal játszották, Keszthelyen pedig ezen a nyáron még tíz estén kerül a publikum elé a Helikon Kastélymúzeum parkjában majdnem 600 fős nézőtérrel kialakított színpadon.

A darabot Budapesten is ugyanaz a Mark Bell rendezte, aki a londoni előadást, amelyet ott heti nyolc alkalommal összesen már mintegy 1500 alkalommal játszották. A rendező egyébiránt bohómesterséget tanít egy brit színművészeti főiskolán, s ez a darab stílusán is érződik, "ami ritka tünemény a magyar színjátszás egén" - jegyezte meg Puskás Tamás.

A helyszínről, a Festetics-kastély parkjáról Pálinkás Róbert, a múzeum igazgatója elmondta: nemrég fejeződött be a 2,8 milliárd forintos kastélyfelújítási program első üteme, amelyből jelentős összeg jutott a zöldfelület helyreállítására. A parkot az 1880-as eredeti brit tervek szerinti angolparkként rekonstruálták 255 millió forint pályázati forrásból, amelyhez a Miniszterelnökség további 160 millió forintot biztosított a közművek cseréjére.

A kastélypark most szinte pontosan úgy néz ki, mint Festetics Tasziló korában, s ezt még azzal is igyekeztek elérni, hogy a növények kiválasztásánál is törekedtek a korabeli terveknek megfelelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.