Olimpicopolis

Bemutatták a londoni Olimpiai Parkba tervezett kulturális központ látványterveit

A látványterveket a négy évvel ezelőtti londoni olimpia megnyitójának évfordulóján mutatta be a londoni örökségfejlesztési ügynökség (LLDC).

2016.07.31 03:30MTI

Bemutatták csütörtök a kelet-londoni Olimpiai Parkba tervezett új kulturális központ látványterveit: az Olimpicopolis projekt keretében a londoni Victoria és Albert Múzeum, a Sadler's Wells táncszínház egy-egy új részlege, valamint a University College London és a Londoni Művészeti Egyetem új kampusza költözik be az új művészeti negyedbe.

A látványterveket a négy évvel ezelőtti londoni olimpia megnyitójának évfordulóján mutatta be a londoni örökségfejlesztési ügynökség (LLDC).

Stratfrod és Kelet-London gyors ütemben fejlődik, és az új látványtervek azt demonstrálják, hogy London nyitott az új ügyletekre az EU-népszavazás után is. "Néhány éven belül nemcsak egy új kulturális és oktatási negyedet fogunk találni Kelet-Londonban a világ vezető intézményeivel a középpontban, hanem új üzleti és lakónegyedeket, sikeres sportlétesítményeket a 2012-es olimpiai játékok idején ígért fejlesztések megvalósulásával" - hangsúlyozta Rosanna Lawes, az LLDC vezérigazgatója.

A Victoria és Albert Múzeum új keleti szárnya egy modern vöröstéglás 18 ezer négyzetméteres épületben kap helyet. Az épületben az intézmény hatalmas gyűjteményének eddig be nem mutatott tárgyai és kortárs kiállítások kapnak majd helyet. A londoni intézmény a fejlesztésben együttműködik a világ legnagyobb múzeum- és kutatóközpontjával, a washingtoni Smithonian Intézettel.

A Sadler's Wells egy 550 férőhelyes auditóriumot kap kortárs tánc előadásaihoz.

A UCL új kampusza háromezer diákot fog befogadni - olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

A projekt költségvetését 850 millió fontra becsülik, a brit kormány 2014-ben 141 millió font támogatást ígért, 180 millió font magánadományok érkezik, a londoni önkormányzat is nyújt pénzügyi támogatást, és a lakónegyedek földterületeinek értékesítéséből befolyó összegeket is a fejlesztésre fordítják.

A terveket az Allies and Morrison építész és design iroda az O'Donnell+Tuomey and Arquitecturia céggel közösen készítette el. Az új létesítmények háromezer új munkahelyet fognak teremteni és 1,5 millió látogatót vonzanak majd évente a negyedbe, ami 2,8 milliárd fonttal gyarapítja majd Stratford és a környező területek gazdaságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.