Támogatás

Cseh Tamás Program - Húsz élet- és karrierinterjú a honlapon

A beszélgetések kultúr- és műfajtörténeti, valamint zenei-esztétikai szempontok szerint dolgozzák fel a könnyűzene-történet jeles képviselőinek életpályáit

2016.07.28 00:31MTI

Mintegy húsz élet- és karrierinterjú készült el az NKA Cseh Tamás Programja keretében. Az interjúk a csehtamasprogram.hu oldalon már olvashatók.

A beszélgetések kultúr- és műfajtörténeti, valamint zenei-esztétikai szempontok szerint dolgozzák fel a könnyűzene-történet jeles képviselőinek életpályáit. A Cseh Tamás Program honlapján elérhető szövegek a közeljövőben kötetbe rendezve is olvashatók lesznek - közölte a Cseh Tamás Programiroda szerdán az MTI-vel.

A Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramjának keretében nemcsak zenészekkel, hanem a zeneipar alakítóival és "napszámosaival", valamint a könnyűzene közelmúltját meghatározó kultúrpolitika döntéshozóival és végrehajtóival is készülnek interjúk.

"A beszélgetéseket olyan ismert kutatók jegyzik, mint Csatári Bence, Ignácz Ádám, Jávorszky Béla Szilárd, Papp Máté, Rozsonits Tamás és Tóth Eszter Zsófia. Az interjúkból szubjektív, számos nézőpontot bemutató gyűjtés körvonalazódik, amely izgalmas szövetét adja közelmúltunk honi zenetörténetének" - idézte Vass Norbertet, a Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogram koordinátorát a közlemény.

Készült beszélgetés többek között Victor Mátéval, a Magyar Rádió egykori zenei rendezőjével, Pentz Zsolttal, a Nemzetközi Koncert-igazgatóság (NKI) Könnyűzenei Osztályának egykori vezetőjével, Csepregi Éva popénekesnővel és Mohai Tamás gitáros-dalszerzővel is. A folyamatosan bővülő anyagból a közeljövőben egy kötet kiadását tervezik.

A Cseh Tamás Program honlapján a teljes beszélgetések és az azok főbb pontjait összegző absztraktok is olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.