Programajánló

Muzsikáló Udvar Szegeden

A Zűrös Banda koncertjével kezdődik csütörtökön a Muzsikáló Udvar programsorozata, melyen igényes szórakozást kínáló, változatos műsorral várják a zenebarátokat a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán.

2016.07.26 23:25MTI

a Muzsikáló Udvart először 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szervezték meg Vaszy Viktor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a kiváló akusztikájú, 250-300 főt befogadó helyszínen a nagyszabású produkciók mellett igényes programokat kínáljanak a nézőknek. Idén négy különböző műfaj, a világzene, a komolyzene, a pop és az a capella szerepel a műsoron.

A koncertek sorát kezdő Zűrös Banda több szálon is kötődik Szegedhez, tagjai közül van, aki a Tisza-parti városban született, és olyan is, aki ott végzett a Zeneművészeti Karon. A két éve alakult együttes a különböző kelet-európai és balkáni hagyományokat ötvözi a dzsesszel és a modern tánczenével. Lemezüket tavaly a világ húsz legjobb világzenei albuma közé válogatták. Szegeden Balogh Kálmán cimbalomművész lesz vendégük.

A program augusztus 2-án Falusi Mariann Királyok és királynők című estjével folytatódik, melyen a szving, a pop, a soul sztárjainak - mint a Queen, az Abba, Cher, Michael Jackson, Frank Sinatra, Madonna vagy Louis Armstrong - slágerei hallhatók majd.

A következő napon a Budapesti Vonósok koncerteznek a városháza udvarán. Kis éji zene című műsorukon Mozart művei szerepelnek.

Már több mint egy évtizede a programsorozat rendszeres vendége az a cappella műfaj meghatározó együttese, a Fool Moon, akik augusztus első péntekjén lépnek föl. A számos magyar és nemzetközi elismerést elnyerő együttes ezúttal Freddie-t látja vendégül estjén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.