Juss

Adócsalás gyanújába keveredett Christoph Waltz

A filmművész nevére az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi adóhivatal nyomozói bukkantak egy feltételezett adócsalók adatait tartalmazó CD-n.

2016.07.22 01:35MTI
FB official

Adócsalás gyanújába keveredett Christoph Waltz kétszeres Oscar-díjas osztrák színész - írta csütörtökön a Bild című német lap.

A beszámoló szerint a filmművész nevére az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi adóhivatal nyomozói bukkantak egy feltételezett adócsalók adatait tartalmazó CD-n. A hivatal által vásárolt adathordozón rögzített információk alapján az osztrák-német kettős állampolgár legkevesebb százezer eurót tartott egy külföldi számlán, a gyanú szerint azért, hogy kivonja az adózás alól.

A Los Angeles mellett Berlinben is bejelentett lakóhellyel rendelkező színész ügyében a német főváros ügyészsége indított eljárást adózási bűncselekmény gyanújával. A hatóság az adótitok védelméről szóló jogszabályra hivatkozva nem közölt részleteket - írta a Bild.

Az észak-rajna-vesztfáliai adóhivatal a tartományi kormány felhatalmazásával az utóbbi években számos CD-t vásárolt, amely svájci vagy liechtensteini bankoktól kiszivárogtatott kimutatásokat tartalmaz pénzüket az adózás elől külföldre menekítő német állampolgárokról.

A hivatal több millió eurót költött ilyen adathordozókra, és országszerte több százmillió euró bevétel keletkezett a leleplezett csalók ellen indított eljárások révén, illetve a lebukás megelőzése és a büntetés elkerülése céljából saját magukat feljelentő adókerülők befizetéseiből.

Christoph Waltz 2009-ben szerzett nemzetközi hírnevet Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjében nyújtott alakításával, amelyért Cannes-ban a legjobb színész díjával jutalmazták. Szerepéért egy-egy Bafta- és Golden Globe-díj mellett első Oscar-díját is megkapta, amelyet 2013-ban követett a második a Django elszabadul című újabb Tarantino-filmben nyújtott alakításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.