Gyász

Végső búcsút vettek Csete György építőművésztől

Több mint százan kísérték utolsó útjára Csete György építőművészt, a nemzet művészét, az organikus építészet egyik elindítóját, Kossuth-díjas alkotót hétfőn Budapesten, a Farkasréti temetőben.

2016.07.18 16:07MTI

A 78 éves korában, június 28-án elhunyt építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja emlékét ravatalánál, gyászoló családja előtt Bölcskei Gusztáv, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora és Finta József építész, az MMA alapító tagja idézte fel. A református szertartás szerinti temetést Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke vezette, versét felolvasta Döbrentei Kornél költő.

"Az ő magyarsága a lélek magyarsága, a népzene, a táncosok magasba röppenő magyarsága. Nem az anyag és a forma érdekelte igazán, hanem az épület üzenete" - mondta Finta József.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.