Hare Rama

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

India filozófiai, kulturális és gasztronómiai örökségével, valamint Európa legnagyobb ökofalvának életével ismerkedhetnek a látogatók július 22. és 24. között Somogyvámos határában, a Krisna-völgyben.

2016.07.16 22:30MTI

A Krisna-völgyi búcsú Magyarország legnagyobb alkohol- és dohányfüstmentes családi élményfesztiválja, amely minden korosztály számára kínál programot - írta a szervező Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Kiemelték, a völgyben található kulturális központban és biofarmon tervezett rendezvények között lesznek előadások, koncertek, vetélkedők, filmvetítések és harcművészeti bemutató is.

Az érdeklődők indiai ruhákat, ékszereket próbálhatnak fel, bőrüket hennamintákkal díszíthetik, lovagolni tanulhatnak, megtekinthetik a Krisna-völgyben élők önfenntartását biztosító zöldség- és gyümölcsöskertet, a virágkertészetet, a botanikus kert templomfa-gyűjteményét és más különleges növényeket - tették hozzá.

Kitértek rá, a vendégek ellátásáról egy 800 négyzetméteres, 1200 ülőhelyes étteremsátorban 80 tagú személyzet gondoskodik, a búcsú forgatagában megéhezők vegetáriánus és vegán ételeket, köztük igazi különlegességeket kóstolhatnak, s a sátor melletti szabadtéri látványkonyhában elleshetik az indiai konyha fűszerezési, sütési, főzési technikáit.

A búcsúra mintegy tízezer embert várnak, a programsorozat legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye az indiai esküvő lesz, ahol a látogatók szemtanúi lehetnek fiatal Krisna-hívők hagyományos indiai házassági ceremóniájának - olvasható a tájékoztatóban.

A Krisna-völgyi búcsúról bővebb információk a www.krisna.hu internetes oldalon olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.