Gyász

Esterházy Péter halála - Gyászol a Magyar Írószövetség

A többek között a Harmonia caelestis szerzője a magyar prózairodalom egyik kiemelkedő megújítója volt.

2016.07.15 20:30MTI

A Magyar Írószövetség megrendülten búcsúzik Esterházy Péter Kossuth-díjas írótól - közölte az MTI-vel pénteken Szentmártoni János elnök.

Az írószövetség elnöke szerint a Termelési regény, a Bevezetés a szépirodalomba, a Tizenhét hattyúk és a Harmonia caelestis szerzője a magyar prózairodalom egyik kiemelkedő megújítója volt.

"A gyászban nem csupán a magyar írótársadalom, de számos más európai nemzet írói is osztoznak. Utolsó, Hasnyálmirigynapló című könyve méltósággal és iróniával vívott küzdelmének megrázó dokumentuma" - olvasható a Magyar Írószövetség nevében kiadott közleményben.

Bár Esterházy 2004-ben kilépett a Magyar Írószövetségből, életműve intézmények fölött álló érték, amellyel jól kell gazdálkodnia majd az utókornak - tette hozzá Szentmártoni János.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.