Siker!!!

Biritz Ákos bronzérmet nyert az odesszai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Az ígéretes cirkuszművész eredetileg nem artistának készült.

2016.07.12 05:30MTI

Biritz Ákos artista bronzérmet nyert a Golden Trick of Kobzov elnevezésű odesszai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon - tájékoztatta a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-t.

Biritz Ákos a hétvégi versenyen Gurtni című számával nyerte az érmet.

Az ígéretes cirkuszművész eredetileg nem artistának készült.

"Szertornász akartam lenni, de nem találtunk megfelelő iskolát, az artistaképző viszont közel volt hozzánk. Felvételi után az egyik szakmai gyakorlaton láttam meg egy gurtnival mozgó srácot, ekkor tetszett meg ez a világ" - nyilatkozta egy korábbi interjúban.

Biritz Ákos az idei, XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasaként végzett, amely a fiatal artistaművész számára újabb bemutatkozási lehetőséget jelent ősszel, a közép-olaszországi Latinában.

A budapestihez hasonló ukrajnai cirkuszi fesztivált először 2011-ben rendezték meg, az odesszai fesztiválon - Biritz Ákos sikerét megelőzően - eddig csak 2013-ban szerepeltek eredményesen magyar cirkuszművészek: Kristóf Krisztián zsonglőr aranyéremmel, Demjén Natália artista pedig bronzéremmel térhetett haza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.