Programajánló

Kaposváron újabb éjszakai múzeumi programokra várják a közönséget

Kaposváron a hétvégén folytatódik a Múzeumok éjszakája programsorozat: a Rippl-Rónai Múzeum szombaton a Róma-villánál és a Deseda tónál várja az érdeklődőket.

2016.07.02 01:30MTI

A festőóriás, Rippl-Rónai József egykori lakhelyén, a Róma-villában, és a mellette épült látogatóközpontban, valamint a villa parkjában délután öt órától szecessziós szuvenírt, mécsestartót, fényrajzot lehet készíteni és fényverseket gyűjteni - írta az intézmény az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Kiemelték, hogy a somogyi megyeszékhelyen hagyományosan két egymást követő hétvégén szervezett Múzeumok éjszakájának szombaton sorra kerülő eseményei között teátrumi produkció is lesz: az Esztrád Színház jelentkezik Göre Gábor bíró úr levelei című előadásával.

A Róma-villánál éjfélig folyamatosan lehetőséget biztosítanak a kiállítások megtekintésére, és vásárt tartanak házi süteményekből, mézből, kézműves termékekből.

A Desedánál található Fekete István Látogatóközpont már délelőtt kilenc órától várja vendégeit különböző megfigyelőtúrákkal, látványhalászattal, a denevérek, egerek, pockok, cickányok világát bemutató programokkal.

Ugyanitt délután öt órától arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat, lesz állati nyomozás, de a résztvevők hallhatják a sötétség hangjait, és egyebek mellett lehetőségük lesz az égbolt távcsöves megfigyelésére is.

A kaposvári Múzeumok éjszakájáról bővebb információk a www.smmi.hu oldalon olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.