Programajánló

Jazzy Fesztivál Candy Dulferrel szeptemberben a MOM-ban

Candy Dulfer világhírű holland szaxofonos, Geszti Péter, a Random Trip válogatottja és St. Martin is fellép az immár hatodszor megrendezett Jazzy Fesztiválon szeptember 15. és 18. között a MOM Sportközpontban és a MOM Kulturális Központban.

2016.06.26 02:30MTI

Szeptember 15-én a Geszti produkció kezdi a fesztivált. Az előadónak néhány hónapja jelent meg új zenei anyaga Létvágy címmel, de a koncerten felcsendülnek a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Star dalai is dzsesszesre hangszerelve. Geszti Péter vendége lesz Pély Barna, Váczi Eszter és Gereben Zita - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Másnap, szeptember 16-án a világhírű holland szaxofonos, Candy Dulfer ad koncertet. A zenész többször lépett fel már Magyarországon, először 1997-ben a Budai Parkszínpadon, legutóbb tavaly a Paloznaki Jazz Pikniken. Candy Dulfer - akinek magyar férje van - beleszületett a zenébe, hiszen édesapja, Hans Dulfer a holland dzsessz egyik legjobb tenorszaxofonosa, aki első lemezét (Candy Clouds) éppen lánya születésekor vette fel. Candy már tinédzserként apja zenekarában játszott, első, Funky Stuff nevű saját zenekarát 14 évesen alapította.

A képzett és csinos lány bemelegítő produkció volt Madonna európai turnéján, majd a népszerűsége csúcsán lévő Prince kérte fel, hogy működjön közre két lemeze, a Graffiti Bridge és a Batman felvételein. Aztán 1990-ben felvette máig leghíresebb számát, az Eurythmics-ből ismert Dave Stewarttal közös Lily Was Here-t. Ugyanebben az évben fellépett a Pink Floyddal, és első nagylemezét, a Saxualityt Grammyra jelölték. Pályafutása során a funk, az r'n'b, a soul és a smooth jazz legnagyobb képviselőivel játszott Sheila E-től Maceo Parkeren át a Tower of Powerig.

Szeptember 17-én a Random Trip All Stars lép a Jazzy Fesztivál színpadára. A válogatott formációban Tóth Vera, Fábián Juli, Dés László, Barabás Lőrinc, Tátrai Tibor, Romhányi Áron, Zentai Márk, Vígh Arnold, Gábor Andor, Delov Jávor és Dj Q-cee fog szerepelni.

A fesztivál szeptember 18-án St. Martin koncertjével zárul. A szaxofonos itt mutatja majd be új, szvinges lemezét, amelyet a Molnár Dixieland Banddel készít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.