Programajánló

Múzeumok éjszakája - Raktárlátogatás a Néprajzi Múzeumban

Exkluzív raktárlátogatással, a restaurálás kulisszatitkaival, zenével és tánccal is várja látogatóit a Néprajzi Múzeum szombaton a Múzeumok éjszakáján.

2016.06.24 22:30MTI

A programok között divat- és táncbemutatók, összművészeti előadások és nyomkereső játék is szerepel. A swinget a Keep Swinging Egyesület, a latin-amerikai táncokat a Valcer Táncstúdió táncosai mutatják be. Fél nyolctól fél tizenegyig minden órában tárlatvezetés lesz az egyes időszaki kiállításokban - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az aula Lotz-freskójáról Lovas Judit mesél, gitáron közreműködik Singh-Bahadur Áron. A látogatók cipődíszeket, éjszakai mécseseket és legyezőket készíthetnek, valamint rekordkísérletet tehetnek egy giga cipőfűző készítésére is.

Feltárulnak a máskor nem látogatható gyűjtemények kincsei: a látogatók betekinthetnek az egyedülálló kerámiagyűjteménybe Vida Gabriella, majd az Európa-gyűjteménybe Kerezsi Ágnes vezetésével. A raktárlátogatásokra előzetes regisztráció szükséges.

Forgó Erika és Perger Katalin restaurátorok textil-, bőr-, kerámiarestaurálási bemutatót tartanak, míg a novemberben nyíló lábbeli-kiállítás előzetes bemutatóját Fülöp Hajnalka kurátor tartja. Mindkét esemény előzetes regisztrációhoz kötött.

A Csángálló zenekar előadásában erdélyi, csángó és balkáni fúvós zenék szólalnak meg. A díszteremben Zombori Ottó csillagász előadása és csillagvizsgálat várja az érdeklődőket, az estet összművészeti búcsúperformansz zárja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.