A népszerű musical az egész családnak szórakoztató

A muzsika hangja Miskolcon!

Az 1990-es évek eleji magyarországi ősbemutató óta alig találkozhatott A muzsika hangjaival a magyar közönség: a Miskolci Nemzeti Színház ebben az évadban most műsorra tűzi. A premier november 7-én lesz a Nagyszínházban, a rendező Korcsmáros György.

2008.11.07 17:00ma.hu

1938, Ausztria. Maria, a dalos kedvű apácanövendék von Trapp tengerészkapitány villájába kerül nevelőnőnek. A kapitány egyedül él, amióta meghalt a felesége, és meglehetősen katonásan neveli hét gyermekét. De Maria nem követi a szigorú házirendet, inkább gyengéd odafigyeléssel gondoskodik a kicsikről. 

A kapitány egy nap Bécsbe utazik, ahonnan egy előkelő menyasszonnyal tér haza. Otthon azonban kellemes meglepetés várja: Maria megtanította a gyerekeit énekelni. A szigorú kapitány ennek hatására megenyhül. Még egy bált is rendez, ahol mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy von Trapp beleszeretett a nevelőnőbe. A nászútról visszatérve az ifjú pár azzal szembesül, hogy a németek megszállták Ausztriát. 

Nincs más választásuk: vagy behódolnak, vagy a gyerekekkel együtt menekülniük kell... 

Minden idők egyik legnépszerűbb musicaljéből 1965-ben készült mozi változat Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével. 

A Korcsmáros György rendezte változatban Szegő Adrienn/Varga Andrea és Szatmári György játsszák Mariát és von Trappot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.